100g
200g
300g

Dorina за готвење

Темно чоколадо за јадење и готвење

Состојки

Шеќер, какао маса, какао путер, емулгатори: соја лецитин и E476, арома.
Чоколада содржи: мин. 43% какао делови.
Можe дa содржи бадеми, глутен, млекo, лешници, кикирики.

kosher certificateHalal certificate

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 2247 kJ / 535 kcal
Масти (g) 28,6 g
од кои заситени масни киселини (g) 18,0 g
Јаглени хидрати (g) 62,2 g
од кои шеќери (g) 59,0 g
Протеини (g) 4,2 g
Сол (g) 0,02 g

Состојки

Шеќер, какао маса, какао путер, емулгатори: соја лецитин и E476, арома.
Чоколада содржи: мин. 43% какао делови.
Можe дa содржи бадеми, глутен, млекo, лешници, кикирики.

kosher certificateHalal certificate

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 2248 kJ / 535 kcal
Масти (g) 28,6 g
од кои заситени масни киселини (g) 18,0 g
Јаглени хидрати (g) 62,2 g
од кои шеќери (g) 59,0 g
Протеини (g) 4,2 g
Сол (g) 0,02 g

Состојки

Шеќер, какао маса, какао путер, емулгатори: соја лецитин и E476, арома.
Чоколада содржи: мин. 43% какао делови.
Можe дa содржи бадеми, глутен, млекo, лешници, кикирики.

kosher certificateHalal certificate

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 2147 kJ/ 513 kcal
Масти (g) 29,0 g
од кои заситени масни киселини (g) 18,0 g
Јаглени хидрати (g) 57,0 g
од кои шеќери (g) 55,0 g
Протеини (g) 4,0 g
Сол (g) 0,00 g