Вткаена од задоволство

Крашовата кралица помеѓу десертите секогаш воодушевува со својот единствен вкус и топивост.

Спојот на најфин нугат од внимателно одбрани лешници и бадеми постои скоро од самиот почеток на Крашовото производство.

Благодарејќи на својот оригинален вкус и меѓународно признание, Bajadera е еден од првите хрватски производи кој го носи знакот “ Изворно хрватско”. Името го добила според ориентална танчерка, а самата форма на пралината и нејзиниот единствен дизајн ја прават Bajadera-та еден од најпознатите десерти на овој дел од Европа. Заштитената рецептура и само најдобрите состојки заедно со Крашовиот потпис создаваат вистинска магија на врвно уживање.