2000. - 2010.

Проширување во Европа и светот

Освен на домашниот пазар, брендовите како Griotte и Bajadera, Dorina чоколади, Životinjsko carstvo, Napolitanki, Domaćica и Petit Beurre кекс, Ki-Ki и Bronhi бомбони, стануваат омилени слатки на многу потрошувачи во светот. 

Prethodno Sljedeće

2007.

Отварање на Choco bara во Загреб

Во Загреб е отворен првиот Choco Bar кој е единственото место каде можат да се вкусат единствени чоколадни коктели или врвни рачно правени пралини, како и останати чоколадни десерти.

2005.

Среќен 50-ти роденден на Bajaderi

Низ долгите години на своето постоење Bajadera го задржа изворниот начин на производство и квалитет  и стана најпознато име од Крашовиот асортиман како синоним за квалитет и одличен вкус.

2003.

Најголемиот производител на кекси и вафли во Босна и Херцеговина, Mira a.d., станува дел од Kraša и продолжува да ги развеселува своите купувачи со своите инвентивни производи.

За нас