1990. - 2000.

Транформирање на Kraš во акционерско друштво

Во деведесеттите години Kraš се трансформираше од општествено претпријатие во акционерско друштво, при што се развива како современа, пазарно ориентирана компанија со производи кои се присутни и признати на светските пазари.

Prethodno Sljedeće

1992.

Kraš станува акционерско друштво

Kraš се трансформира од општествено претпријатие во акционерско друштво, при што почнува да се развива како современа и пазарно ориентирана компанија.

1996.

Dorina чоколадо

Семејството на Крашови чоколади се обединува под еден бренд – Dorinu, која денес нуди широка палета на најфини вкусови.

1991.

Bananko банана е мојата храна

Се појавува хит производот помеѓу најмладите потрошувачи, чоколадирана банана Bananko која многу брзо го освојува пазарот. 

1999.

Централизација на производството

Производството, кое беше разделено низ Загреб, се обединува на едно место – на Загребска Равнице.

За нас