1960. - 1970.

Имаме 50 години

Шеесеттите години ги одбележа настојувањето за зголемување на квалитетот на производите. Фабриката за кекси и вафли се пресели на загребска Равнице и почна со работа на нови и помодерни машини.

Prethodno Sljedeće

1964.

Модернизација на производството

Големата поплава во Загреб го уништи производството и како последица на истото,фабриката за кекси и вафли се пресели во нов погон на Равнице и започна со производство на нови модерни машини.

1961.

50-ти роденден

Kraš одбележа 50-годишница од почеток на производството.

За нас