1950. - 1960.

Раѓање на Kraš

Унион, Бизјак и останатите помали производители се обединуваат под заедничкото име на  антифашистичкиот борец и синдикалец Јосип Краш.

Prethodno Sljedeće

1959.

Оскар за амбалажа

Бомбоните 505 s crtom освојуваат Оскар како признание за амбалажа.  

1957.

Domaćica - семејна миленичка

Во Крашовиот асортиман се појавува вкусно чоколадирано чајно пециво, миленичка на семејството – Domaćica.

1956.

Да го запознаеме Životinjsko carstvo

Тенките чоколади се преименувани во „Životinjsko carstvo“, се печати првиот албум и тогаш почнува приказната за една од најпознатите чоколади во регионот.

1954.

Раѓање на кралицата на десертите

Се раѓа кралицата помеѓу десертите, омилена и позната на сите – Bajadera.

1952.

Првата Kraš Bonbonnièra

Првата Kraš Bonbonnièra отворена во  срцето на Загреб, во најпознатата загребска улица, на адреса Илица 15.

За нас