1930. - 1940.

Време е за првите слогани

Триесеттите години на 20-от век ја одбележија модернизацијата на погонот за чоколади  и вложувањата во нови машини за производство на бомбони. Унион почнува да ги следи трендовите и се пишуваат првите слогани.

Prethodno Sljedeće

1938.

Најтенкото чоколадо на светот

Започнува производството на тенко чоколадо од 15г, претходник на Животинско царство. 

1936.

Првите бомбони со црта

Започнува производството на бомбони со црта за што се набавени и специјални машини.

1935.

Било каде Ki-Ki секаде

Познатиот детски писател Ратко Зврко , тогаш ученик, го смисли познатиот слоган за Ki-Ki „Било каде Ki-Ki секаде“. Слоганот е популарен во целиот регион до ден денес.

За нас