1920. - 1930.

Започна призводството на карамели и десерти

Уште од 1920 година започнува производството на меки карамели, како и десерти, во чие одделение работел и мајсторот Пол Екснер. Во тоа време веќе постоел нугат производ од кој подоцна настанала и познатата  Бајадера.

Prethodno Sljedeće

1921.

Од брашно до кекс

Каролина, денешна членка на Kraš групата, од млин за производство на брашно станува фабрика за производство на кекси, вафли и соленки.

1923.

Вкусни домашни слатки

Во Загреб, на улица Савска, компанијата Бизјак започнува со производство на двопек, кекси и вафли.

За нас